O nama

DOBRO DOŠLI na stranice tvrtke Centar za management i savjetovanje d.o.o., tvrtke koja je zajedno s Centrom za računovodstvo i financije d.o.o., članica Business Media Group-e, neformalne grupacije www.business-media-group.com, u sklopu koje se nalazi i portal www.poslovni-savjetnik.com. Žig i naziv grupacije Business Media Group zaštićen je pri Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo dana 3.7.2008. godine pod brojem Z20071093A.

Također nas možete posjetiti na ostalim portalima koji se nalaze u sklopu Business Media Group-e,  www.udruga.hr, www.racunovodstvo-porezi.hr  te nas pratiti putem naših tiskanih izdanja koji izlaze već 20 godina i to putem mjesečnika za računovođe i djelatnike u financijama «Računovodstvo i porezi u praksi» i časopisa za predsjednike/ice udruga "Udruga.hr".

Naš tim sastoji se od vrhunskih i ambicioznih stručnjaka, autora, novinara, poreznih i pravnih stručnjaka, koji su motivirani i imaju jasno definirane ciljeve. Business Media Group se sastoji od sektora marketinga i prodaje, pretplate i tajništva, savjetničke službe, vanjskih pomoćnih službi (dizajn i grafička priprema, informatika, knjigovodstvo i logistika), uredništva web i tiskanih izdanja te uprave. Surađujemo s oko stotinjak suradnika-autora koji svojim angažmanom također doprinose razvoju naše grupacije, te izdajemo stručne knjige i organiziramo seminare iz područja managementa, marketinga, računovodstva i poreza, konferencije s područja bliskih našim čitateljima. Za svoj rad dobitnici smo mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja (Superbrands, Customers friendly, Qudal, Best Buy, CROMA, Stvaratelji za stoljeća itd.).

Grupacija se osim poslovnog izdavaštva u okviru Akademije Poslovnog savjetnika bavi i consultingom te organizacijom seminara te poslovnih manifestacija od kojih izdvajamo:

 • Konferencija Superprodavač i dodjela godišnjih nagrada B2B Superprodavač godine
 • Akademija Poslovnog savjetnika (niz jednodnevnih i višednevnih edukacijskih programa za poslovne ljude)

Tvrtka je u 100% privatnom domaćem vlasništvu. Unazad 20 godina pa do danas jedini vlasnici grupacije su mr. sc. Sandra Mihelčić i Igor Milinović.

KAKO SMO POČELI
S radom smo započeli 2002. godine. Od samog početka imali smo viziju baviti se izdavanjem poslovnih specijaliziranih medija koji služe kao pomoć u svakodnevnom radu čitateljima i korisnicima, te u tome postati jedinstveni, prepoznatljivi i vodeći na hrvatskom tržištu. Zajedno s tvrtkom Centar za računovodstvo i financije d.o.o. udruženi smo u neformalnu grupu Business Media Group, kako bismo imali lakši i prepoznatljiviji nastup na tržištu. Kao prvi projekt krajem 2002. pokrenut je mjesečnik Računovodstvo i porezi u praksi koji osim u tiskanom postoji i u internet izdanju. Krajem 2004. pokrenut je mjesečnik za managere i poduzetnike Poslovni savjetnik, prvi časopis takve edukativno-poslovne koncepcije na našem tržištu, koji je 2017. prebačen u formu internet izdanja www.poslovni-savjetnik.com. Dvije godine kasnije lansirali smo časopis Tajnica.hr, jedini časopis namijenjen tajnicama i osobama koje se bave uredskim poslovanjem, koji je tijekom narednih godina pretvoren u rubriku unutar portala Poslovni savjetnik. Krajem 2007. pokrenut je i časopis u formi knjige pod nazivom Propisi.hr, čija se tiskana forma nadovezala na Internet izdanje. Ovaj projekt je prodan novom vlasniku krajem 2020. godine. Krajem 2010. pokrenut je poslovni news portal www.poslovni-savjetnik.com, kao nadogradnja tiskanom izdanju časopisa Poslovni savjetnik. Krajem 2013. pokrenut je časopis za predsjednike udruga "Udruga.hr" i istoimeni portal. Kroz sve naše medije poštujemo visoke standarde stručne i novinarske profesije. Naši autori vrhunski su stručnjaci koji su svojim radom također postigli zapažene poslovne rezultate.
Krilatica grupacije je “Partner u svakoj tvrtki”.

BUSINESS MEDIA GROUP u brojkama

2 poslovna tiskana/internet časopisa, 3 poslovna portala, 4 000 godišnje različitih poslovnih osoba na edukacijama, 350 stranica mjesečno originalnog poslovnog stručnog teksta, 100 000 fanova na društvenim mrežama, 200 ekonomskih i pravnih konzultacija dnevno kroz stručni call centar, 100 vrhunskih suradnika, 20 godina redovnog poslovanja.

Naša izdanja pronaći ćete u svakoj tvrtki ili udruzi te u državnim institucijama i Republici Hrvatskoj i EU, bilo da se radi o sektoru računovodstva, na stolu generalnog direktora, direktora sektora ili obrtnika, kod tajnice, a i kod svakog pravnika, odvjetnika, ravnatelja. U sklopu tvrtke formiran je sektor savjetničke službe koji svakodnevno telefonom rješava poslovne izazove čitatelja iz područja prava, poreza i radnih odnosa.

O PORTALU POSLOVNI SAVJETNIK
Poslovni savjetnik startao je u studenom 2004. godine sa, za izdavačku branšu, malim početnim kapitalom i redakcijom od svega dva zaposlenika koji su sve radili sami, od osmišljavanja koncepcije časopisa, dizajna do marketinga i prodaje. Dokazali smo da se radom, vizijom, voljom i strašću sve može ostvariti. Nije bitno koliki vam je početni kapital, ako nemate viziju, nije bitno koliko ljudi imate zaposlenih ako nemate strast, nije bitno tko stoji iza projekta ako nemate volju za rad. Vizija, strast i volja je ono što nas pokreće, a vjerujemo i mnoge druge poduzetnike, pokretače hrvatskog gospodarstva, koji su krenuli od nule i svojim radom te privatnim kapitalom otvorili nova radna mjesta. Željeli smo stvoriti originalan, kvalitetan hrvatski poslovni medij, koji je u prvom redu koristan, koji se ne baca nakon što se pročita, koji pruža savjet i praksu, nismo se željeli baviti temama o kojima drugi pišu. Koncepcija se pokazala punim pogotkom, što su dokazala i brojna istraživanja o kvaliteti i čitanosti Poslovnog savjetnika. Od samih početaka svojim praktičnim, kvalitetnim, korisnim i edukativnim sadržajem, pozitivnim pristupom i vedrim dizajnom Poslovni savjetnik je osvojio brojne nagrade i simpatije čitateljske publike i oglašivača, na čemu smo vam duboko zahvalni. Sukladno tržišnim trendovima, tiskano izdanje časopisa 2017. godine preseljeno je na internet platformu www.poslovni-savjetnik.com

Savjeti koje čitate na portalu Poslovni savjetnik nastali su često puta iz našeg poslovnog iskustva, savjetujemo vam ono što smo i sami kroz svoj poduzetnički put prošli. Zadovoljstvo naših čitatelja i oglašivača nam je na prvom mjestu, stoga smo im omogućili i pravo na korištenje svakodnevne telefonske savjetničke službe iz područja poreza i prava. Svaki dan odgovorimo na dvjesto telefonskih upita naših čitatelja. Poslovni savjetnik medijski pokriva najznačajnije gospodarske događaje o kojima izvještava kroz brojne specijalne priloge. Poslovni savjetnik organizator je i brojnih manifestacija i seminara od kojih izdvajamo Kako sastaviti godišnju poreznu prijavu, konferenciju Superprodavač, dodjela godišnjih nagrada B2B Superprodavač godine, te niz seminara i radionica iz područja računovodstva i poreza. Direktorica tvrtke izdavača mr.sc. Sandra Mihelčić, dobitnica je Cromine nagrade za najboljeg menadžera u 2009. godini i EU ambasadorica je ženskog poduzetništva s ciljem promicanja ženskog poduzetništva u RH, dobitnica međunarodne nagrade Stvaratelji za stoljeća. Igor Milinović, mag. oec., glavni urednik portala Poslovni savjetnik proglašen je za najuglednijeg hrvatskog poreznog stručnjaka u 2010. godini.

RECEPT RAZVOJA BUSINESS MEDIA GROUP-E

 • Kvaliteta proizvoda i brzina da se prilagodimo novim trendovima i željama čitatelja. Nismo brojčano veliki ali smo strahovito brzi u realizaciji naših ideja.
 • Lojalnost naših zaposlenika
 • Potpora naših poslovnih partnera
 • Vjera u uspjeh, pozitivan stav prema okruženju
 • Imamo viziju, spremni smo na učenje, drukčiji smo od konkurencije i uvijek stavljamo čitatelja/kupca na prvo mjesto

VIZIJA BUSINESS MEDIA GROUP-E

 • Pokretanje i razvoj poslovnih medija
 • Pokretanje i razvoj internet poslovnih portala
 • Razvoj edukativnih poslovnih seminara i konferencija
 • Širenje i razvoj putem akvizicija i partnerstava

PODACI O TRGOVAČKOM DRUŠTVU
Tvrtka Centar za management i savjetovanje d.o.o.
Sjedište Zagreb, 1. Gajnički vidikovac 5

Sud kod kojega je upisan u sudski registar i broj pod kojim je to učinjeno
Trgovački sud u Zagrebu, 080460784

Tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi i brojevi tih računa

OTP banka d.d.
IBAN: HR9524070001100541622

Predsjednica uprave društva: Sandra Mihelčić

Hosted by Mydataknox