Broj vožnji inozemnih korisnika Ubera u Hrvatskoj u srpnju veći za gotovo 250 posto

I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem Jadranske obale. Podaci Ubera pokazuju kako je u pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, broj vožnji međunarodnih turista u srpnju narastao za više od duplo (gotovo 250 posto) u odnosu na lipanj.


Povećanje broja vožnji stranih korisnika rezultat je popuštanja epidemioloških mjera te povećanog broja stranih turista koji trenutno boravi u Hrvatskoj, a koji koriste usluge Ubera.

Među stranim korisnicima Ubera u Hrvatskoj najčešći su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Nakon toga slijede turisti iz Njemačke, Nizozemske i Poljske, pokazuju podaci za srpanj 2021. 

Uspjeh kampanja za cijepljenje u Europi i zemljama u ostatku svijeta omogućio je povratak mobilnosti u gradovima, kako hrvatskih, tako i inozemnih korisnika. Tome u prilog idu i najnoviji podaci iz srpnja koji pokazuju da se dominantan broj Uber vožnji odvija u turističkim središtima diljem Jadrana, što znači da je sezona donijela značajnu aktivnost ne samo u turističkom, nego i prometnom sektoru. Uber kao kompanija s optimizmom gleda na ove ohrabrujuće podatke. I dalje ulažemo snažne napore da svoje usluge pružamo uz zadržavanje najviših sigurnosnih standarda, kako za vozače, tako i za korisnike Ubera, rekla je Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica Ubera za jugozapadnu Europu.

Općenito govoreći, Uber bilježi povećanje prometa u Hrvatskoj od lipnja, a vrhunac je zabilježen tijekom srpnja kada je turistička aktivnost stanovništva i stranih gostiju bila najveća u dosadašnjem dijelu godine. Najviše zahtjeva za vožnju od stranih korisnika zabilježeno je u Zadru. Nakon toga slijede Dubrovnik, Split i Rijeka.

Sigurnost i dalje na prvom mjestu

Među korisnicima u Hrvatskoj, uključujući i one koji dolaze iz inozemstva, Uber je percipiran kao sigurna opcija za pružanje usluga prijevoza. Kompanija je nedavno omogućila besplatne vožnje do i od lokacija za cijepljenje u šest gradova, i tako dala svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa. Osim o korisnicima, Uber brine i o svojim partnerima vozačima, kojima je distribuirano 950 higijenskih paketa s maskama, rukavicama, dezinfekcijskim gelovima i sprejevima. Kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku, Uber je svoju aplikaciju implementirao kontrolni popis putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox