Crkvene prostorije se ne smiju ustupati političkim strankama

Zagrebačka nadbiskupija pozvala je biskupijske i redovničke prezbitere da se dosljedno drže crkvenih propisa te paze da crkveni prostori i prostorije ne služe za političke skupove ili stranačka djelovanja, izvijestio je Zvonko Franc, voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik nadbiskupije.

Zagrebačka nadbiskupija 5. siječnja donijela je Odredbu o korištenju crkvenih prostora i prostorija na području Zagrebačke nadbiskupije u kojoj stoji kako su prezbiteri obvezni usklađivati različita mišljenja i djelovanja da se u zajednici vjernika nitko ne osjeća tuđincem. Kao čuvari zajedničkog dobra, za koje se brinu u biskupovo ime, prezbiteri su ujedno i odlučni branitelji istine, kako bi zaštitili vjernike da ih ne raznosi svaki vjetar nauka - navodi se u tekstu te odluke.

U crkvenim prostorijama se ne smiju održavati politički skupovi

Podsjeća se kako prezbiteri trebaju nastojati da se među ljudima trajno čuvaju mir i sloga utemeljeni na pravdi. U skladu s tom crkvenom odredbom pozivaju se svi biskupijski i redovnički prezbiteri u Zagrebačkoj nadbiskupiji da se dosljedno drže crkvenih propisa te paze da crkveni prostori i prostorije ne služe za političke stranačke skupove ili stranačka djelovanja, navodi se u odluci. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox