Današnje Borovo je sjena nekadašnjeg diva

Skromnom radnom proslavom, Borovo je obilježilo 80 godina postojanja.Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, Borovo je bilo ekonomski najmoćnije poduzeće u bivšoj državi u proizvodnji i prodaji obuće i gume, a danas stvari stoje drugačije, piše Večernji list.

U najboljim danima Borovo je zapošljavalo oko 23.000 radnika, a godišnje se proizvodilo 23 milijuna pari obuće, više od 580.000 komada autoguma i oko 12.000 tona tehničke robe. Krajem osamdesetih godina Borovo je počelo gubiti na snazi, a ratna razaranja su kriva za štetu veću od 300 milijuna eura.

Povrat imovine

Borovo danas zapošljava oko 1150 radnika, a od toga je oko 700 njih smješteno u Vukovaru. Godišnje se proizvede oko pola milijuna pari obuće. Današnja snaga Borova je tek četiri posto nekadašnje moći ove kompanije.

Imamo brojne planove i sigurni smo da Borovo ima budućnost, što će ovisiti i tome kakva će biti privatizacija koja slijedi, rekao je glavni direktor Borova Mirko Ćavara. Velik je problem što Borovo i dalje ne može doći do svoje imovine u Srbiji, Makedoniji i Republici Srpskoj, a uz to moramo riješiti i brojne ruševine u krugu tvrtke, dodao je. (jk)

 

 

Izvor: www.vecernji.hr
Foto: Pixsell

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox