Dina Petrokemija zatražila otvaranje predstečajne nagodbe

Foto: Pero Lovrovic/PIXSELL

Dina-Petrokemija, članica Dioki Grupe, predala je u petak, 30. studenog, nadležnim institucijama prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, izvijestili su iz Diokija. 

U obavijesti, objavljenoj putem Zagrebačke burze, stoji da je "otvaranje postupka predstečajne nagodbe i posljedična deblokada poslovnih računa društva DINA Petrokemija d.d., sukladno sporazumu s turskim investitorom, ključan korak za pokretanje proizvodnje u DINA-Petrokemiji".

Nakon što je cjelokupna tehnička priprema postrojenja za rad završena, što je i inspekcijski potvrđeno, Uprava DINA-Petrokemije, kako se navodi, planira pokrenuti proizvodnju polietilena (LDPE) neposredno po deblokadi poslovnih računa društva.

Po pitanju društva Dioki d.d. pak u obavijesti se navodi da su pregovori sa strateškim partnerom oko pokretanja proizvodnje polistirena (PS) u konačnoj fazi te da očekuju "njihov skori završetak".

"Ukoliko se postigne dogovor oko suradnje, društvo će već pripremljeni prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predati u najkraćem mogućem roku", zaključuje se u obavijesti Diokija. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox