Ekskluzivni pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren

U bajkovitom ambijentu imanja Vuglec Breg predstavljen je ekskluzivan pjenušac Jasminka with VUGLEC & BODREN te nove berbe Vinarije Vuglec.

Pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren, nastao kao rezultat zajedničkog projekta između enologinje i predsjednice Udruge „Vino Zagorje“, Jasminke Šaško, vlasnika i autora koncepta Vuglec Brega, Borisa Vugleca i vinara Borisa Drenškog, koji se dosad sa svojim ledenim predikatima vina okrunio s čak 22 Decanterova odličja, najprestižnijom nagradom u “svijetu vina“.

Prirodno je pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% Chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvanca. Odležava na kvascima približno 4 godine. Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note. Izrazite žute je boje koja se razvija prema jantarnoj, kristalno bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost. Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj. Idealno za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima. Poslužuje se pri temperaturi 6-7 °C.

Istaknuti pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren nastao je kao jedna  spontana ideja troje vrsnih znalaca a njegova posebnost zasigurno se krije u kombinaciji jedinstvenih sastojaka. Među uzvanicima koji su prisustvovali na ovogodišnjem predstavljanju novih berbi Vinarije Vuglec bili su i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, zamjenica župana, Jasna Petek.

Nakon predstavljanja novih vinskih berbi Vinarije Vuglec, koje karakterizira novi dizajn , uslijedilo je vođeno kušanje biranih pjenušaca i vina. Vuglec Ekstra Brut, Baronial, Chardonnay, Muškat pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren.

Prisutni su mogli kušati spomenute nove vinske etikete, ali i neke druge vrste poput Cabernet sauvignona 2011. i 2012., Pasion cuveea, nadalje Zagorske brege Črlene iz 2014. kao i Zagorske Brege cuvee iz 2015. Okupljeni su mogli kušati  i Graševinu 2015., Vuglec extra brut i Vuglec Magnum iz 2013., kao i Rozalijui Rozaliju magnum te Pjenušac crveni iz 2010.(lp)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox