Gdje je granica: Cammeo krenuo s kaznenim prijavama

Tvrtka Taxi Cammeo podnijela je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu četiri kaznene prijave protiv Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba - Radio Taxi Zagreb, požalivši se na današnjoj konferenciji za novinare da ih često fizički i verbalno napadaju članovi Radio Taxi Zagreba.

 

Taxi Cammeo podnio je kaznene prijave za neovlašteno snimanje i prisluškivanje, za uvredu fizičke osobe (vlasnika Cammea) i pravne osobe (tvrtke Cammeo), za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog toga što, kako navode, Udruženje autotaksi prijevoznika krši poslovne običaje sredine u kojoj djeluje, a policiji su prijavili da je taksist Radio Taxi Zagreba nedavno napao Cammeova taksistu.

Tehnički direktor Cammea Dražen Medić rekao je da se Cammeove djelatnike najviše napada na autobusnom i željezničkom kolodvoru te u zagrebačkoj zračnoj luci. Naveo je da ih se napada plinskim pištoljem i palicama ili ih se pokušava izgurati s ceste drugim vozilima. Gdje je granica? - upitao je Medić i dodao da će o svemu izvijestiti i zagrebačku Gradsku skupštinu. Ustvrdio je kako bi se i Obrtnička komora, koje su članovi, trebala usprotiviti takvu ponašanju.

Ocijenivši da je "takvo ponašanje članova Radio Taxija krajnje primitivno, bahato i drsko", naglasio je da Cammeovi djelatnici nijedanput nisu napali članove Radio Taxi Zagreba te da samo rade svoj posao. Pritom je pozvao sve taksiste u gradu na mir. Direktor Cammea Vladimir Minovski rekao je da njegova tvrtka u Zagrebu namjerava povećati broj vozila, zaposliti oko 300 novih djelatnika i vozača te zatražiti nove licencije i koncesije. Također, odbio je optužbe nekih Cammeovih djelatnika, objavljene u medijima, da im se ne plaćaju prekovremeni sati. Naši djelatnici rade 48 sati na tjedan i ako žele, mogu raditi i prekovremeno, a ti sati su im plaćeni, rekao je. (Hina/MJ)

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox