General Barić namjeravao likvidirati novinara Jutarnjeg lista?

Drago Hedl, novinar Jutarnjeg lista, tvrdi da mu je početkom lipnja prošle godine osoba iz državnog vrha priopćila kako je dobila informaciju da se na njega pripremao napad. Kako kaže, razgovor je bio kratak, a razlog planiranja napada bili su njegovi tekstovi vezani za Bjelovar.

 

Naime, u tekstovima je bilo riječi o suđenju dvojici pripadnika nekadašnje postrojbe generala Slavka Barića, Ivanu Husnjaku i Goranu Sokolu, optuženima za ratni zločin. Tu se direktno proziva generala Barića da je znao za palež kuća, pa Hedl pretpostavlja da je šrijetnja došla od samog generala.

Barić je u ratu bio zapovjednik ovoj dvojici pukovnika optuženima za paljenje četrdesetak kuća u slavonskim selima Pušine i Slatinski Drenovac, koje nije sankcionirao već ih promaknuo u više činove, piše Hedl za Jutarnji list.

Novinar nije otišao policiji jer mu je osoba iz državnog vrha rekla da je slučaj pod kontrolom nadležnih službi te jer se grozio moguće policijske zaštite zbog nemogućnosti obavljanja novinarskog posla.

Zašto Hedl ovo sada spominje? Zato što je nedavno uhićen general Mladen Kruljac izjavio da mu je iz ureda zamjenika načelnika Glavnog stožera bilo naređeno da se o njemu raspita i pomogne u likvidaciji, što je Kruljac odbio.
Hedl tvrdi da ga je prije nekoliko dana general Barić nazvao, ispričao se i rekao da ne stoji iza navodnih prijetnji te da je cijela stvar za njega završena. (MJ)

 

Izvor: Jutarnji list, 13. srpanj 2011.
Na fotografiji: Drago Hedl (foto by PIXSELL)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox