Grad Pleternica u pet godina za šest projekata iz Europske unije "izvukao" 1,5 mil. €

Poduzetnički centar iz Pleternice u suradnji s udrugom mladih Opidum i Hrvatskim ženskim društvom dobili su donaciju Europsje unije od 94.550 eura za projekt „BusyBees“. Ovo je za Pleternicu šesti projekt u posljednjih pet godina za koje je dobiven europski novac, piše Večernji list.

Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti među mladima, a namijenjen je osoba između 15 i 29 godina. Po završetku projekta osobe bi dobile certifikat za obavljanje poslova dadilje, prema projektu osnovale bi se i igraonice za djecu na tri lokacije na području Pleternice, rekao je Tihomir Kovač, direktor Poduzetničkog centra.

Na radionicama u sklopu projekta „BusyBees“ okupit će se 60 mladih nezaposlenih osoba, a zatim će se izdvojiti 20 najsposobnijih i najzainteresiranijih. Kasnije faze projekta predviđaju obuku od četiri mjeseca, nakon koje će certifikat dobiti deset dadilja.

Zanimljivo je da je grad Pleternica u suradnji s različitim udrugama, iz europskih fondova do sada "povukao" oko 1,5 milijuna eura. (jk)

 

Izvor: www.vecernji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox