Hakirao suprugin e-mail i čeka ga 5 godina zatvora!

IT stručnjak Leon Walker iz SAD-a posumnjao je u vjernost svoje supruge, hakirao njen e-mail i sada mu prijeti kazna zatvora od 5 godina. Možda bi mu se više isplatilo angažiranje privatnog detektiva.

 

Bio je u pravu kada je posumnjao u njenu vjernost budući da ga je varala s bivšim suprugom. Međutim po američkom zakonu hakiranje osobnih podataka je zabranjeno i kao posljedicu ima i kaznu zatvora.

Optužen je da je svoje informatičko znanje iskoristio kako bi pristupio elektroničkoj pošti svoje supruge, čime je zaradio tužbu za krađu identiteta. On je naime pročitao niz mailova koji su potvrdili njegove sumnje ali na način da je šifru za njen e-mail pronašao u knjižici pored zajedničkog računala, piše dnevnik.hr.

 

''On je haker!''

Supruga je zatražila razvod i dobila ga je, dok je suprug osim razvoda uhićen i optužen za krađu identiteta. Isti navodi kako je njegov postupak bio potaknut zabrinutošću za sina svoje sad već bivše supruge, jer je njen bivši muž bio uhićen zbog obiteljskog nasilja.

Tužitelje njegovi razlozi ne zanimaju. Oni smatrju da je on haker, a stručnjaci se zgražaju nad primjenom spomenutog američkog zakona u obiteljskoj svađi. Odvjetnik navodi kako su ti zakoni namijenjeni zaštiti osobnog intelektualnog vlasništva, vladinih sustava i privatnog biznisa, navodi dnevnik.hr. (S.J.)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox