Hamas pozvao Fatah na pomirbu i odustajanje od pregovora

Hamas koji je na vlasti u Gazi pozvao je u petak Fatah, stranku palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da rade na pomirbi i da odustanu od pregovora s Izraelom, u prigodi proslave razmjene tisuće Palestinaca za izraelskog vojnika Gilada Shalita.

 

Proslave su organizirane u izbjegličkim logorima Džabaliji na sjeveru i u Nusejratu u središtu Pojasa Gaze, u nazočnosti 30.000 ljudi, rekao je čelnik Hamasa u Džabaliji.

Na njima je sudjelovao velik broj Hamasovih čelnika, među kojima i predsjednik vlade islamističkog pokreta u Gazi Ismail Hanija. Pružamo ruku pokretima palestinskog otpora kako bi surađivali s nama na zajedničkom projektu i kažemo onima koji podupiru pregovore: prekinite tu ludost - rekao je čelnik Hamasa Mahmud Zahar na skupu u Džabaliji.

Pružamo ruku radi provedbe dogovora o pomirbi, kao što traži Palestina koja nije zadovoljna zbog odvojenosti Zapadne obale i Gaze - obratio se Fatahu.

Mahmud Abas i vođa Hamasa Haled Mešal trebaju se sastati koncem studenog kako bi se dogovorili o pomirbi između suparničkih pokreta koji kontroliraju autonomna područja Zapadne obale, odnosno Gaze. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox