HDZ: Pošteno je da premijerka potpiše pristupni ugovor s EU, a Milanović ne zna osnove Ustava

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pokazao je elementarno nepoznavanje Ustava, rekli su Vladimir Šeks i Frano Matušić komentirajući Milanovićevu izjavu da je sastanak premijerke Kosor s DORH-om zbog mita u slučaju Ina miješanje izvršne u pravosudnu vlast, piše Večernji list.

Šeks dodaje da bi Milanović pao iz ustavnog prava na prvoj godini Pravnog fakulteta, a Matušić je šefa oporbe prozvao kao glavnog kočničara za ulazak Hrvatske u EU.

No, kada je riječ o premijerki nizale su se pohvale. Milanovićev pogled pun zavisti i netrpeljivosti zamagljen je i mržnjom pa ne vidi što je učinjeno od kada je premijerka Kosor preuzela Vladu, rekao je Matušić. Prema njemu, premijerka je najzaslužnija za okončanje pregovora s EU tako da bi bilo pošteno da ona i potpiše pristupni ugovor.

Komentirajući izjavu iz Ureda predsjednika Josipovića kako bi predsjednik trebao potpisati ugovor o pristupanju Europskoj uniji, Šeks kaže da je promjenom Ustava 2010. godine utvrđeno da međunarodne ugovore sklapaju Vlada, Sabor ili predsjednik Republike što ovisi o naravi ugovora. Vlada je vodila pregovore tako da postoji i snažno uporište i da potpiše pristupni ugovor, zaključio je Šeks. (jk)

 

 

Izvor: www.vecernji.hr
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox