HND zabrinut zbog hajke i prijetnji Dragi Hedlu

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćio je danas da je "ozbiljno zabrinuto zbog medijske hajke koju pojedini osječki lokalni mediji i novinari vode posljednjih dana protiv Drage Hedla, novinara Jutarnjeg lista kojeg je u srijedu u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava odlikovao hrvatski predsjednik Ivo Josipović".

 

HND je zabrinut zbog toga jer je Hedl u posljednju 21 godinu primao brojne smrtne prijetnje zbog tekstova koje je objavljivao o ratnim zločinima te o načinu vladanja Branimira Glavaša, o čemu je prošle godine objavio, kasnije nagrađenu, knjigu 'Glavaš: kronika jedne destrukcije - navodi se.

Novinarsko društvo podsjeća da je Glavaš osuđen zbog ratnih zločina i da sada, nakon bijega u BiH, izdržava zatvorsku kaznu u Mostaru. Sada se Hedlu opet prijeti, pa i putem članova najuže obitelji. Medijska hajka u nekim osječkim medijima u tome ima presudnu ulogu jer je od nje pa do moguće realizacije prijetnji, samo jedan korak - naglašava HND.

Hedl je primio odlikovanje Red Stjepana Radića, kako stoji u obrazloženju, za osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox