Hrvatski duhani kooperantima ponudili 5% veću otkupnu cijenu duhana

Hrvatski duhani, tvrtka iz sastava Adris grupe, svojim su kooperantima ponudili nove četverogodišnje ugovore prema kojima će otkupna cijena duhana biti pet posto veća nego u prošloj godini.

 

Novim ugovorima nude povećanje naknade za kvalitetu i uređenost duhana za 0,50 kn/kg, koja će tako iznositi prosječno 1,50 kn/kg, što znači da će ukupna otkupna cijena duhana u iznosu od 10,40 kn/kg biti za 5 posto viša u odnosu na otkupnu cijenu u 2010.

Uz to, Hrvatski duhani novim ugovorima jamče da u sljedećim godinama otkupna cijena neće biti niža od otkupne cijene isplaćene 2011., navodi se u priopćenju tvrtke.

Proizvođačima, koji potpišu četverogodišnji ugovor, Hrvatski duhani osigurat će potrebna kreditna sredstva uz povoljne uvjete za adaptaciju sušnica i zamjenu sve skupljeg plina jeftinijim termoenergentima. Također im se jamči i cijena repromaterijala niža za 5 posto od tržišne cijene, uz kamate od 6 posto za avans i kredite za kupnju repromaterijala. Urod će isplatiti do 20. prosinca tekuće godine. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox