Huawei predstavio rješenja za ubrzanje digitalne transformacije obrazovnih institucija i kompanija

Huawei je na svojoj globalnoj Industrial Digital Transformation konferenciji predstavio dva vodeća rješenja za poslovne korisnike – HiCampus za obrazovne institucije i HiDC za podatkovne centre. Predstavljena rješenja kombiniraju 5G s tehnologijom umjetne inteligencije (AI), a korisnicima donose veliku konkurentsku prednost.


Huawei je lider u segmentu digitalne transformacije javnog i privatnog sektora. Trenutno je kompanija na tom putu partner s više od 700 gradova širom svijeta i 228 tvrtki s Fortune Global 500 liste, uključujući 58 od 100 najvećih kompanija.

„Digitalne tehnologije mijenjaju svijet. Kako vanjsko okruženje poduzeća postaje sve složenije i nepredvidljivije, upravljanje kontinuitetom poslovanja (BCM) trebalo bi biti dio dugoročne korporativne strategije svakog poduzeća. Naši su ciljevi zadovoljiti potrebe kupaca za brzim i pametnim mrežama, biti ekološki prihvatljivi u doba inteligencije te stvoriti visoku dodanu vrijednost za naše korisnike“, izjavio je Sun Fuyou, potpredsjednik Huawei Enterprise BG-a.

Huawei HiCampus za obrazovne mreže nove generacije

Uobičajene mreže u obrazovnim institucijama suočavaju se s izazovima lošeg pristupa, visoke potrošnje energije i nemogućnošću brzog razvoja novih usluga. Huaweijeva tehnologija koja je dio HiCampus rješenja rješava te izazove.

 1. Huawei uvodi 5G RF tehnologije, 5G algoritme, pametnu antenu i softversko definiranu radio pristupnu mrežu te 5G koncepte umrežavanja u IP polje. Huaweijev AirEngine Wi-Fi 6 odlikuje se maksimalnom propusnošću od 10 Gbps, latencijom od 10 ms i radijusom pokrivenosti koji premašuje industrijski standard za 20 posto.
   
 2. Mrežno rješenje Campus OptiX podržava optičke mrežne veze obrazovnih institucija kroz IP plus POL arhitekturu koja, ne samo da dijeli prednosti fleksibilnog kapaciteta, moćne obrade usluga, automatizacije usluga i pametnog O&M-a s IP umrežavanjem, već integrira i napredne značajke optičke tehnologije kroz uštedu energije, jednostavnost i visoku učinkovitost. Zbog toga je rješenje posebno prikladno za zračne luke, obrazovne ustanove, hotele, urede i slične uvjete. Prema sveobuhvatnoj procjeni mrežnih rješenja tvrtke Ovum, Huaweijevo IP plus POL rješenje znatno nadmašuje tradicionalna rješenja.
   
 3. Digitalna platforma Huawei Horizon poboljšava mrežne usluge obrazovnih institucija. IMOC i NCE su inteligentno O&M rješenje za pametne obrazovne institucije. Potrošnja resursa smanjena je za 20 posto, korisničko iskustvo je poboljšano za 15 posto, učinkovitost O&M-a za 30 posto.

Huawei HiDC rješenje nudi inovativnu arhitekturu i brojna druga poboljšanja

Očekuje se kako će se globalni volumen podataka povećati s 33 ZB u 2018. na 180 ZB u 2025. U takvim uvjetima, tradicionalni podatkovni sustavi suočit će se s arhitektonskim uskim grlima kod prikupljanja, pohrane, obrade, upravljanja i upotrebe. Wing Kin Leung, CTO Huawei Enterprise BG-a, je zato predstavio Huawei HiDC rješenje za podatkovne centre kako bi pomogao korisnicima u izgradnji inteligentnih centara visokih performansi i ekološke prihvatljivosti. Rješenje sadrži inovativnu arhitekturu, tehnologije i medij koji omogućuju bržu i učinkovitiju konvergenciju te razmjenu podataka.

 1. Tri u jedan arhitektura: Najnovije rješenje za podatkovne centre AI Fabric koristi inovativni algoritam iLossless za integriranje Ethernet, InfiniBand i Fiber Channel mrežu za poboljšanje računalne snage poslužitelja za 28 posto i pohranu IOPS-a za 30 posto. Rješenje za međusobno povezivanje podatkovnih centara (DCI) koristi IP plus optičku sinergiju za postizanje 40 posto većeg kapaciteta i 25 posto veće udaljenosti u prijenosu od ostalih ponuđača na tržištu. Ovo rješenje omogućava mrežni promet i suradnju u upravljanju kako bi skratili vrijeme usluge do tržišta (TTM) i smanjili ukupne troškove vlasništva (TCO) za više od 30 posto.
   
 2. Tehnologije koje omogućuju nesmetani razvoj kako bi zadovoljile potrebe za uslugama u sljedećih 10 godina su: CloudEngine 16800 podatkovni centar koji koristi najgušće portove (400GE) na tržištu za pružanje ultra brzog prijenosa signala, efikasno hlađenje i učinkovito napajanje, a istovremeno smanjuje potrošnju električne energije za 50 posto. Huawei OptiXtrans DC908 podržava prijenos 800 Gbps po valnoj duljini i čak 220 valnih duljina, koristeći naprednu Super C + L tehnologiju.
   
 3. Revolucija olovnih na litijske baterije: Napajanje podatkovnih centara ušlo je u eru litija. U usporedbi s tradicionalnim baterijama od olovne kiseline, Huawei SmartLi UPS integrira elektroničke i digitalne tehnologije kako bi povećao životni vijek baterije na 5000 punjenja, što je dovoljno za 10-15 godina korištenja. To znatno smanjuje TCO korisnika i omogućuje potpuno digitalno upravljanje elektroenergetskim sustavima podatkovnih centara. Huaweijeva nova generacija pametne memorije s OceanStor Dorado rješenjem postiže vodeći IOPS od 20 milijuna i drži latenciju usluge stabilno ispod 0,1 ms.

Huawei Enterprise BG posvećen je razvoju različitih novih tehnologija i korištenju novih mogućnosti povezanosti, računarstva, platformi i ekosustava za izgradnju još pametnijeg svijeta, vodeći korisnike kroz digitalnu transformaciju. (A.Č/PS)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox