IN2 započeo povezivanje hrvatskih bolnica

Pilot projekt eListe koji će podići transparentnost i smanjiti liste čekanja u bolnicama, započeo je ovaj tjedan uključivanjem u sustav četiri hrvatske bolnice.

Riječ je o poslu koji je tvrtka IN2 odradila za Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a koji prikuplja podatke o slobodnim terminima za postupke u bolnicama, koje su javno dostupni na portalima HZZO-a (http://www.hzzo.hr) i Ministarstva (http://www.zdravlje.hr). Pacijenti tako usporedbom listi čekanja na određeni postupak mogu saznati u kojoj će bolnici najbrže doći na red, a uz povećanje transparentnosti listi čekanja u bolnicama očekuje se kako će doći i do njihovog značajnog skraćivanja.

U prvoj fazi eListe omogućuju pregled informacija za 120 različitih bolničkih postupaka u četiri bolnice, a do kraja godine taj broj bi se trebao povećati na oko 2000 i na sve bolnice. eListe su prvi slučaj uspješnog povezivanja bolnica na nacionalni zdravstveni sustav u realnom vremenu.

Sustav eListe razvijen je na MS razvojnim alatima nad Oracle bazom u samo dva mjeseca, a predstavlja prvi custom development projekt tvrtke IN2 u području eZdravstva u kojem je već duže vrijeme prisutna kroz gotove proizvode poput bolničkog sustava IBIS i laboratorijskog sustava BioNET LIS koji su u upotrebi u više od polovice hrvatskih bolnica.

Modernizacija hrvatskog zdravstva nastavlja se projektom eNaručivanje koji će omogućiti naručivanje u bolnicu direktno iz ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Pilot kreće u iste četiri bolnice početkom rujna. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox