Ingra ugovorila posao u Iraku vrijedan 8,6 milijuna kuna

Foto: Shutterstock

Zagrebačka Ingra izvijestila je o ugovoru vrijednom 8,6 milijuna kuna, prema kojem će tijekom šest mjeseci sanirati vibracije i regulirati povišenu temperaturu na generatorima hidroelektrane Dokan u iračkoj regiji Kurdistan. 

U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi iz Ingre navode da se, osim ovog međunarodno financiranog ugovora, kao i potencijalno novih poslova na HE Dokan, očekuje još nekoliko poslova na drugim hidroelektrana u Iraku na kojima bi Ingra "iskoristila svoje dugogodišnje iskustvo i ekspertizu s područja energetike".

Prema ugovoru iz 2011. godine, Ingra trenutno obnavlja turbine, generatore i pripadajuću opremu jedinice broj 1 HE Haditha, druge najveće hidroelektrane u Iraku, koju je zagrebačka tvrtka gradila tijekom osamdesetih godina.

Ingra na iračkom tržištu posluje od 1964. godine, kada je otvorila svoj bagdadski ured. U razdoblju od gotovo pet desetljeća prisutnosti na tržištu Iraka, Ingra je bila vodeći partner u realizaciji energetskih projekata, prehrambene industrije i građevinarstvu, ističu iz Ingre. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox