Izrael i SAD odlučni spriječiti nuklearni Iran

Izrael i SAD odlučni su u spriječiti Iran da se opskrbi nuklearnim naoružanjem i ne isključuju nijednu opciju da bi taj cilj i postigli, izjavio je u nedjelju izraelski ministar obrane Ehud Barak nakon susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

 

Naše dvije zemlje smatraju očiglednim da nuklearni Iran nije ni moguć ni prihvatljiv i odlučni smo u spriječavanju Irana da se opskrbi nuklearnim oružjem - izjavio je Barak na državnom radiju. Ponovili smo da ne treba isključiti nijednu opciju - dodao je izraelski ministar aludirajući na moguću vojnu akciju.

Ministar obrane izložio je svoje mišljenje nakon što je u petak u Washingtonu razgovarao s predsjednikom Obamom u okviru konferencije skupine "Union for Reform Judaism". Tom je prigodom predsjednik Obama ponovio namjeru svoje administracije da "spriječi Iran u razvijanju nuklearnog oružja".

Nismo samo pričali. Djelovali smo i nastavit ćemo vršiti pritisak na islamsku republiku - kazao je on govoreći o pojačanim gospodarskim sankcijama nametnutima iranskom režimu zadnjih mjeseci. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox