Josipović: Licemjerno je koristiti generale za političke bodove

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je kako je očito da Hrvatska nije izašla iz krize te da ga ne ohrabruje gospodarski rast od 0,8 posto.

Hrvatska je još u krizi i onome kome to nije jasno vjerojatno nije mjesto u gospodarstvu i u politici. Suočimo se s tim, to je notorna činjenica i radimo da se to promijeni, rekao je predsjednik Josipović u intervjuu za Media servis. Za rast od 0,8 posto rekao je da je "to daleko premalo", podsjetivši kako je "baza za gospodarski rast bio jedan vrlo ozbiljni pad hrvatske ekonomije".

Kao gledatelj na nogometnoj utakmici

Na pitanje zašto ga se gura u predizbornu kampanju Josipović je rekao kako se radi o "unikatnoj strategiji koja će vjerojatno ući u antologiju političkog marketinga - da polemizirate, ne sa svojim suparnikom na izborima, nego s nekim tko ne ide na izbore i u ustavnom smislu je ustavni partner u obnašanju vlasti". Drži kako je to odabir premijerke Jadranke Kosor i njezinih savjetnika te da će se na kraju vidjeti što će biti rezultat svega toga.

U šali je rekao kako predstojeće izbore dočekuje, i želio bi ih promatrati "kao gledatelj na nogometnoj utakmici". A što se onda događa, jedan od glavnih igrača utrčava i mene, koji bi htio gledati utakmicu i grickati kikiriki, uvlači na teren da igram - i to još za suprotnu ekipu, rekao je Josipović ocijenivši to vrlo egzotičnim.

Licemjerno je koristiti generale za političke bodove

Upitan o pozdravima nepravomoćno osuđenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, hrvatski predsjednik ocijenio je kako to šteti Hrvatskoj, ali i generalima. Podsjetio je kako je hrvatska Vlada, što misli da je u redu, sukladno međunarodnom pravu i međunarodnim obavezama učinila sve da se generali izruče te mu se sada "zaista čini licemjernim ih onda koristiti za prilično jeftine političke bodove". Predsjednik Josipović drži kako treba držati do dostojanstva i generala i države te međunarodnog pravosuđa. (Hina/jk)

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox