Kajin: Kosor ostavlja jadnu i pokradenu državu s razorenom ekonomijom

Na predizbornom skupu Kukuriku koalicije u Rovinju u Kazalištu Antonio Gandusio predstavljeni su kandidati s liste u VIII. izbornoj jedinici.

Ova je zemlja danas devastirana u svakom pogledu, socijalnom i gospodarskom. Žalosno je da se nakon 20 godina građani moraju ponovno boriti za svoju domovinu u kojoj vrijede načela slobodne Europe, poručio je nositelj liste i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Govoreći nazočnima, predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je kako se stranke na izborima bore za ljudsko povjerenje, a ono što događa u mnogim europskim zemljama upravo je "raspad sustava povjerenja"Ljudi su nažalost izgubili povjerenje u institucije. Čeka nas fiskalna konsolidacija, svjesni smo da ulazimo u EU i upravo je zato sada prijelomni trenutak za nas, rekao je Milanović i istaknuo da se Hrvatska ponajviše mora osloniti na vlastite snage.

Hrvatska će odmah nakon izbora postati drukčija zemlja 

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je kako je ostalo još šest dana do pobjede Kukuriku koalicije i prijelaza HDZ-a u oporbu. Novom premijeru neće biti lako. Istra će biti solidarna i spremna pomoći. Trebamo vladu koja će imati senzibilitet za sve istarske teme i projekte, što smo, uostalom, i zaslužili. Želimo pomoći vladi, ali imamo pravo na svoje, rekao je Jakovčić. Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je kako vjeruje da će Hrvatska odmah nakon izbora postati drukčija zemlja - bolja, poštenija i pravednija. Idući izbori u pravom smislu riječi predstavljaju referendum za jednu novu Hrvatsku. Neće biti lako jer ćemo naslijediti jednu prezaduženu državu, zemlju bez izvoza i industrije, ocijenio je Kajin. Po njemu, Jadranka Kosor ne mora biti ljubomorna na ljude koji će preuzeti vođenje države jer, kako je rekao, "zna štoostavlja iza sebe - jednu jadnu i pokradenu državu s razorenom ekonomijom".

Neovisno o tome što se Kosor hvali da je ona pokrenula borbu protiv korupcije, smatram da je ta borba počela kad je Ivo Josipović došao na Pantovčak, poručio je Kajin i dodao da je Hrvatska s HDZ-om izgubila najmanje 15 godina te kako sada, kako je rekao, slijedi "osam godina borbe za preživljavanje kako bi Hrvatska postala jedna perspektivna i uređena država". (Hina/HT)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox