Komadina: Inina rafinerija u Urinju prelazi na zemni plin

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je na konferenciji za novinare kazao da je Inina uprava izvijestila kako čini sve da u lipnju svi njezini pogoni nafte u Urinju prijeđu na zemni plin te da će se obvezati na aktivne mjere zaštite okoliša u Primorsko-goranskoj županiji.

Komadina je naveo da je od predsjednika Inine uprave Zoltana Adoltta zatražio i dobio odgovor na upit o prijelazu preostalih pogona na zemni plin, što će pridonijeti čistijem zraku na tom području, kao i na zahtjev da se Ina obveže i potpiše sporazum o provedbi aktivnih mjera zaštite okoliša.

Rekonstrukcija prometnice Lič-Lukovo

Župan je najavio da će ovaj tjedan razgovarati s potpredsjednikom vlade i ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem o ulaganjima u medicinsku opremu u županijskim i državnim ustanovama u zdravstvu te s potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidarom Pankretićem o sporazumu o rekonstrukciji prometnice Lič - Lukovo.

Od ukupno 30 milijuna kuna, koliko će stajati ta obnova, polovicu će osigurati ministarstvo i Hrvatske šume, a polovicu lokalna samouprava.

"Hrvatska je umorna od afera"

Na zamolbu novinara da komentira pronalazak uplatnice za koju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel tvrdi kako dokazuje da je u početku 90-ih novac kojim je trebalo nabaviti oružje za obranu vraćen u gradski proračun, Komadina je odgovorio da se veseli što je uplatnica nađena. To, dodao je, znači da se postupak vodio transparentno.

Hrvatska je definitvno umorna od afera, nastavio je Komadina, naglasivši da se službe moraju baviti profesionalnošću, a ne politizacijom. Posebno je važno postupati profesionalno u službama koje se bave represijom i tu ne smije biti ni improvizacije ni politizacije, rekao je. Dodao je kako nije siguran da je demokratski standard u svijetu da se na televiziji svaki dan "prepucavaju" premijerka i predsjednik države. (Hina/jk)

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox