Kosor: Kredit Coningu pokazuje kako će Kukuriku koalicija vladati

Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor rekla je da to što je Coning, čiji je osnivač predsjednik HNS-a Radimir Čačić, dobio kredit od Croatia osiguranja dva dana prije parlamentarnih izbora, pokazuje da će Kukuriku koalicija vladati primjenjujući dvostruka mjerila, ocijenivši to političkim skandalom.

Svakako se radi o potvrdi o načinu na koji Kukuriku koalicija misli vladati Hrvatskom. Dakle, prema dvostrukim mjerilima - jedna trebaju vrijediti za njih, druga za sve ostale. To je dakako politički skandal, rekla je Kosor za Novu TV, napominjući kako očekuje očitovanje Croatia osiguranja.

Mediji su objavili da je varaždinska tvrtka Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od Croatia osiguranja dobila kredit od 4 milijuna kuna uz povoljnu kamatu, iako je tvrtka u dugovima.

Mamić: Čačić od 2000. nema veze s Coningom

Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić rekla je da Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom jer je tad svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured, te da nikad nije bio većinski vlasnik. Croatia osiguranje kao jamstvo za taj kredit dobilo je jamstvo banke temeljem založnog prava na Coningovom hotelu u Trakošćanu, kazala je. U Coningu ističu da u trenutku dobivanja kredita tvrtka nije bila u blokadi.

U Croatia osiguranju navode da ne mogu komentirati detalje poslovnih odnosa s partnerima, no istaknuli su da je u tom kao i u svim drugim slučajevima Croatia osiguranje poštovalo propise, proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava, koji su osigurani bankovnom garancijom. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox