Kregar kao pojačanje Kukuriku koalicije

Neovisni zagrebački vijećnik Josip Kregar izjavio je da je sa oporbenom koalicijom Savez za promjene dogovorio da će kao neovisni kandidat biti na njihovoj izbornoj listi za 1. izbornu jedinicu, i to na četvrtom mjestu, ali i naglasio da takav dogovor još trebaju potvrditi tijela SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

Krajnje je vrijeme da se okupe sve snage koje žele promjenu vlasti, bez obzira na politički predznak, izjavio je Kregar, istaknuvši da je to (okupljanje) i osnovni razlog što se kao neovisni kandidat priklanja tzv. kukuriku koaliciji.

Nužno je, naglasio je, potaknuti promjene u državi i društvu, i to ne samo parolom, nego konkretnim nizom političkih reformi, pri čemu stranački izborni programi trebaju poslužiti tek kao orijentacija, a ne kao dovršeni projekt.

Kregar očekuje i da će unutar lijeve koalicije biti izvjesnih poteškoća i otpora njegovoj kandidaturi, s obzirom da mu je protukandidat na prošlim izborima za zagrebačkog gradonačelnika bio Milan Bandić, tada još u SDP-u, ali je i uvjeren da će tadašnje razlike biti prevladane. (Hina/jk)

 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox