Kriza u Holdingu: Menadžerima će smanjiti plaće za 30 posto

Najviši menadžeri u Zagrebačkom holdingu i pomoćnici predsjednika uprave Ive Čovića mogli bi ostati bez 30 posto plaće, piše tportal.

To je potvrdio i Dušan Viro, Holdingov glasnogovornik: U nizu mjera racionalizacije poslovanja u Holdingu, koje imaju za cilj smanjenje broja izvršitelja i redukciju materijalnih troškova, uprava je sebi smanjila plaće 10 posto, a isto tako, u pregovorima sa sindikatima dogovorena je redukcija božićnica i bonusa, što će rezultirati uštedama na plaćama zaposlenika. A namjeravamo smanjiti plaće i menadžmentu. Stoga se može očekivati da će se to dogoditi i pomoćnicima.

Trenutno je moguće i da su plaće Čovićevih pomoćnika čak i veće od njegove, a to u Holdingu smatraju nedopustivim. Stoga će im smanjiti koeficijente za obračun plaće koji su određeni za vrijeme bivše uprave.

Plaće Čovićevih pomoćnika trenutačno mogu biti i veće od njegove, a to je, smatraju u Holdingu, nedopustivo. Osnovica za plaću iznosi 2.884,87 kuna što znači gotovo 32 tisuće kuna bruto na mjesec. Čović se ne suočava samo s financijskim teškoćama u svojim tvrtkama nego i istragom DORH-a zbog ilegalnih priključaka u podružnici Vodoopskrba i odvodnja. (jh)

 

 

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox