Lopovi prerezali žice i prekinuli rad Podravke i Belupa

 Noćašnji neuspio pokušaj provale u KTC trgovački centar, koji se nalazi u koprivničkoj poslovnoj zoni, rezultirao je nakratko prekidom računalne komunikacije između poslovnih subjekata Podravke.

Kako se doznaje u koprivničkoj policiji, nepoznati počinitelj protekle je noći provalio u prostorije KTC trgovačkog centra iz kojeg se udaljio odmah nakon uključenja alarma.

Neslužbeno se pak doznajemo kako je provalnik prethodno želio onesposobiti alarm trgovačkog centra prekidanjem vodova, ali je ušao u krivi šaht te prekinuo vod koji služi za komunikaciju Podravkinih skladišta, Belupa i ostalih poslovnih subjekata.

Iz Podravke jutros kažu kako su odmah nakon prekida računalne komunikacijske veze uspostavljene aternativne komunikacijske veze te su u kratkom vremenu nastavljeni svi poslovni procesi. Unatoč 'nemiloj' situaciji proizvodni planovi bit će u potpunosti ispoštovani, a ova nezgoda nije poremetila proizvodni proces niti jednog pogona, rekao je glasnogovornik Podravke, Vedran Šimunović. (Hina/jk)

 

 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox