Međunarodna manifestacija znanosti i struke dovodi zvučna imena u Opatiju

Događaj poznat kao jedini koji spaja znanost i struku iz područja vodstva (leadershipa) na jedinstven način, dobiva svoj šesti epilog ovog vikenda u Opatiji. Pod tradicionalnom organizacijom jedine visoke poslovne škole s područja Kvarnera – Visoke poslovne škole PAR, u Opatiju stižu međunarodni stručnjaci koji će svoje vrijeme posvetiti ni više ni manje nego – kreativnom liderstvu! Pored toga, zemlja partner ovogodišnje konferencije je Italija.


PAR međunarodna znanstveno – stručna konferencija, poznatija kao PILC ponovno je nadmašila svoj prošlogodišnji program, izjavila je dekanica visokoobrazovne institucije zaslužne za uspjeh konferencije.

Od prve konferencije, 2012. godine, mijenjale su se teme, ali ne i cilj; promicati vještine vođenja i iskustvo lidera iz različitih područja kroz povezivanje akademske i gospodarske zajednice, razmjenu znanja i iskustva. Posjetitelji konferencije će prvog dana prisustvovati glavnoj panel raspravi na temu „Kreativno liderstvo“ te na okruglim stolovima s temama koje odražavaju „kreativne“ izazove upravljanja poduzećima i timovima; e-Leadership i Liderstvo u kreativnim industrijama, kazala je dekanica Visoke poslovne škole PAR, Gordana Nikolić.

Glavnom raspravom koja će uslijediti nakon svečanog otvorenja u petak, moderirati će Krešimir Macan, a među gostima su Madi Sharma, Francesco Veiner iz MIB Trieste School of Management, Velimir Šonje, i Vidoje Vujić iz HGK. No tu ne staje kraj značajnim imenima koji igraju važnu ulogu u regionalnom vodstvu i kreativnim industrijama – tu će biti i Velimir Srića, Emina Višnić direktorica riječkog EPK d.o.o., Ivana Nikolić Popović, predsjednica HKKKKI, Aljoša Pavelin, direktor Viktor Lenca, Boris Krstanović iz Multilinka, i mnogi drugi.

Istaknula bih da ove godine imamo čast ugostiti Madi Sharmu, britanku indijskog podrijetla, kao uvodnog govornika naše konferencije, koja je uistinu u pravom smislu riječi – „lider“! Ona je poduzetnica i motivacijska govornica na temu poduzetništva i spolne ravnopravnosti, predsjednica Madi grupacije koja djeluje u cijelom svijetu te dobitnica nagrada "Asian Woman of Achievement" i "UK’s Best Boss".

Kreativne (i kulturne) industrije doprinose s 3% bruto domaćem proizvodu EU i smatraju se industrijom gdje se otvara iznimno mnogo radnih mjesta. Unatoč tome, podcijenjene su i nedovoljno zastupljene u globalnoj ekonomiji. Navedeno je posljedica ponajviše nedostatka informacija i istraživanja sektora, kao i legalne i ekonomske prepreke koje vladaju njime. No, potencijal kreativnih industrija je iznimno velik, a privukao je pažnju brojnih nadležnih institucija, među kojima je i Europska komisija. Konferencija PILC 2017 proučit će izazove i pružiti rješenja za vodstvo (leadership) u području brzorastućih kreativnih i kulturnih industrija, digitalnog leadershipa, i ostalih povezanih tema. Cilj šeste PILC konferencije je istaknuti kritične točke leadershipa kreativnih industrija i ICT-a, usporediti iskustvo s ostalim europskim zemljama, ali i pružiti primjere pozitivne prakse u sektoru.

Šesta PAR International Leadership Conference (PILC) održava se u petak i subotu, 24. i 25. ožujka 2017. godine i to, već tradicionalno, u opatijskom hotelu Milenij. Pokrovitelji su Predsjednica Republike Hrvatske, Generalni konzulat Italije u Rijeci, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Grad Opatija i Hrvatska udruga poslodavaca. Glavni sponzori konferencije su Metronet telekomunikacije, Metis i Emil Frey, a medijski pokrovitelji Novi list, Kanal Ri i Uspješne žene. (PS/SŠ)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox