Milijunski posao Končar-Elektronike i informatike u Turskoj

Turskoj elektroprivredi isporučeno je šest statičkih sustava uzbude za Termoelektranu Soma, u iznosu od 1,4 milijuna eura. Montaža opreme na elektrani i puštanje u rad odvijat će se sukcesivno do lipnja 2014

Tvrtka Končar INEM isporučila je Turskoj elektroprivredi – EUAS šest statičkih sustava uzbune za Termoelektranu Soma, u iznosu od 1,4 mil. eura. Termoelektrana Soma ima šest blokova ukupno instalirane snage 1034 MW, a proizvodi 6,4 mlrd. kWh godišnje.Iz Končara navode kako će se montaža opreme na elektrani i puštanje u rad odvijati sukcesivno do lipnja 2014.

Osim toga pred realizacijom je još jedan projekt za Tursku elektroprivredu – u srpnju predstoji isporuka sustava uzbune za Termoelektranu Yeniköy, a riječ je o isporuci, ispitivanju i puštanju u rad novih sustava uzbune za dva generatora snage 247 MVA. INEM je u Turskoj prisutan od 2011. kad su ugovorena i isporučena četiri statička sustava uzbune za turbogeneratore Termoelektrane Afsin-Elbistan A u Elbistanu.

Direktor Končar-Elektronike i informatike Željko Tukša ističe kako su isporuke rezultat povjerenja u kvalitetu i pouzdanost Končarevih proizvoda, tim više što se radi o značajnim projektima u elektroenergetskom sustavu Turske.

Končar je u Tursku u 2012. izvezao proizvoda u vrijednosti 51,6 mil. kn, a u prva četiri mjeseca ove godine 18 mil. kn. (PS/LP)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/milijunski-posao-koncar-elektronike-i-i...

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox