Mladineo traži ostavku ministrice Holy

Bivši čelnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo traži od ministrice zaštite okoliša Mirele Holy da podnese ostavku ili da mu se javno ispriča zbog izjava kojima brani Sanju Kalamburu, njegovu nasljednicu u Fondu, piše Večernji list. 

Zbog imenovanja Kalambure na mjesto šefice Fonda za zaštitu okoliša proteklih dana se digla bura jer Kalambura ima optužnicu koju je potakla Mladineova prijava iz 2010. godine.

Ministrica Holy podržala je imenovanje Kalambure na čelo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tvrdeći da će optužnica biti odbačena, no to još nije napravljeno jer je sutkinja zadužena za taj slučaj na bolovanju. Mladieno je navono prijavio Kalamburu kako bi je diskreditirao ako istraga dođe do njega.

Smatram da ministrica ne može taj svoj postupak imenovanja obrazlagati mojim navodno nezakonitim postupanjem prema Sanji Kalamburi niti situacijom u kojoj se nalazim kao osumnjičenik jer to jednostavno nije istina. Imajući na umu da ministrica svojim izjavama pledira za zakonitost i etičnost u ponašanju svake osobe, to držim da bi taj kriterij trebao vrijediti i za nju, osobito zato što javno i kontinuirano svojim izjavama i ponašanjem krši zakon, kaže Mladineo. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 24. travnja 2012.
Foto: Pixsell 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox