Od danas svi HUP-Zagreb hoteli su "zeleni hoteli"

Danas su u Opatiji dodijeljeni certifikati "Sustainable Hotel Certificate by UPUHH", kao drugoj generaciji hotela koji su certifikat zaslužili svojim poslovnim upravljanjem. Hrvatska udruga poslodavaca u hotelijerstvu (UPUHH) dodijelila je ovaj certifikat hotelu International, iz grupacije HUP-Zagreb, među prvima, u travnju 2014. i time potvrdila status hotela koji obavlja i provodi tzv. “zeleno poslovanje”.
Danas su uručeni certifikati o održivom poslovanju za 20 hotela, među kojima i HUP-Zagreb hotelima: The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Panorama Zagreb Hotel, Hotel Jadran. Hoteli su dobili ovaj certifikat, koji jamči da slijede svjetske trendove održivog poslovanja. Uspješno upravljanje održivošću u svakodnevnom hotelskom poslovanju, zaštita okoliša i stalno razvijanje svijesti o zaštiti okoliša je prisutna u hotelu, energetska učinkovitost, edukacija zaposlenika, ušteda energije i vode te kontrola ispuštanja emisije CO2 samo su neki od brojnih kriterija koje su hoteli morali zadovoljiti, kako bi stekao ovaj status i certifikat.
Kriteriji su vrlo precizno razrađeni za ukupno devet skupina, i to: za upravljanje održivošću, nabavu, prodaju, marketing i PR, okoliš, energetsku učinkovitost, ljudske potencijale i tehničku službu, a projekt je realiziran u nekoliko faza. U prvoj su se fazi hoteli upoznali, na radionicama u Zagrebu i Splitu, s konceptom zelenog poslovanja, provedeni su auditi po hotelima te je svaki hotel imenovao svog "zelenog koordinatora", koij je morao osmisliti akcijski plan kojim bi se provela politika održivog poslovanja.
U drugoj fazi hoteli su morali implementirati projekt i osigurati provedbu akcijskog plana u razdoblju od tri do pet mjeseci, a nakon toga je organiziran drugi ciklus radionica kako bi se analizirali postignuti rezultati.
U vremenu kada sve više kompanija, udruga i građana promišlja strateški o održivom poslovanju, certifikati su dodatan jamac kvalitete proizvoda i usluge u hotelijerstvu.(PS/SŠ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox