Odbijen jedini ponuđač za privatizaciju 3. maja, raspisuje se novi natječaj

Hrvatska je Vlada odbila ponudu Crown Investmenta za privatizaciju riječkog 3. maja i odlučila raspisati novi natječaj za prodaju 83,32 posto riječkog brodogradiliša pod posebnim uvjetima, za 1 kunu.

 

Ponuda njemačkog Crown Investmenta odbijena je zbog problema koje ima tvrtka koja stoji za tog ponuđača, austrijska tvrtka A-tec, pa je Vlada prihvatila žurno pokretanje novog natječaja koji će trajati desetak dana, objasnio je na sjednici Vlade ministar gospodarstva Đuro Popijač.
Crown Investment bio je jedini ponuđač za 3. maj u drugom privatizacijskom krugu i Vlada je bila zaključila s njim nastaviti razgovore.

Ministarstvo je, kaže Popijač, tijekom jeseni intenzivno radilo s ponuđačem na programu restrukturiranja koji je proslijeđen Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji i sam je program kvalitetno ocijenjen. Međutim, tvrtka koja stoji iza ponude Crown Investmenta, austrijska korporacija A-tec, kompanija Mirka Kovatsa, je tijekom studenog prošle godine zapala u teškoće i proglasila insolventnost.

 

Uvjeti isti kao i za prošli krug

 

Popijač je naglasio kako je uz suglasnost Europske komisije predloženo raspisivanje trećeg kruga privatizacije 3. maja. S obzirom na interes koji su u međuvremenu pokazali neki zainteresirani, vjerujem da to neće ugroziti tijek pregovora te da ćemo dobiti kvalitetnog investitora - rekao je Popijač.

Uvjeti natječaja u trećem krugu bit će isti kao i u drugom krugu, a 83,32 posto riječkog 3. maja prodaje se po početnoj cijeni od 1 kune. Među obveznim uvjetima za ponuditelje su program restrukturiranja, a i u ukupnim troškovima restrukturiranja ponuđač mora sudjelovati s najmanje 40 posto. (Hina/MJ)

 

Foto: www.3maj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox