Odblokiran račun Dalekovoda

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Financijska agencija odblokirala je 20. prosinca račun društva Dalekovod d.d., što će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima, dobavljačima i prije svega prema radnicima tvrtke. 

Nakon višemjesečnih nastojanja rješavanja situacije blokade računa i poteškoća s kojima se Dalekovod d.d. suočavao, temeljem Rješenja o predstečajnoj nagodbi, Financijska agencija je 20. prosinca odblokirala račun društva Dalekovod d.d. To će omogućiti normalan nastavak poslovanja i ispunjavanje ugovornih obaveza prema investitorima i dobavljačima, ali prije svega prema radnicima Dalekovod d.d., stoji se u priopćenju Dalekovoda. 

Navode se i riječi predsjednika Uprave Dalekovoda Matjaža Gorjupa da, s obzirom na dugogodišnju prisutnost na domaćem i inozemnom tržištu te povjerenje investitora i dobavljača, u Dalekovodu očekuju "nastavak normalnog poslovanja i daljnju izgradnju odnosa temeljenih na povjerenju i poštovanju".

Račun Dalekovoda d.d. bio je u blokadi od 29. listopada ove godine, a 14. studenog je Fini predan prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe nad Dalekovodom, u kojem stoji da su ukupna dugovanja te tvrtke viša od 1,56 milijardi kuna.

Nakon što je Dalekovod dostavio zakonom određene dokumente potrebne za pokretanje postupka, Nagodbeno vijeće Fine jučer je donijelo rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe i u njemu odredilo da će se prvo ročište u tom postupku održati 5. veljače iduće godine, a za povjerenika predstečajne nagodbe imenovalo Mladena Janiška. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox