Otvoren 20.nautički sajam Biograd Boat Show- vodeći međunarodni nautički sajam na vodi u srednjoj Europi i Hrvatskoj!

Danas s početkom u 12.00h u zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru upriličena je svečana ceremonija otvorenja 20. nautičkog sajma Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru.


Nautički sajam svečano je otvorila gđa. Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica  Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Pored državne tajnice izlagačima i gostima obratili su se i državni tajnik Ministarstva turizma g. Tonči Glavina, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam g. Dragan Kovačević, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice g. Kristjan Staničić, župan Zadarske županije g. Božidar Longin, gradonačelnik grada Biograda na Moru g. Ivan Knez i direktor nautičkog sajma Biograd Boat Show-a g. Milan Šangulin. 

Biograd Boat Show u ovih dvadeset godina isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija definiravši grad Biograd na Moru i Zadarsku županiju nezaobilaznim nautičkim središtem, a sam sajam kao kongres nautičke industrije i turizma u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu okupljaju svi njegovi segmenti.

Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik uprave Ilirije d.d. g. Goran Ražnjević koji u svom pozdravnom govoru istaknuo kako je prošle 2017. godine, ovdje na istom mjestu, obilježeno 60 godina neprekidnog i uspješnog djelovanja poslovnog sustava ILIRIJE d.d., a ove 2018. godine, dakle samo godinu dana kasnije, obilježava se novi značajni jubilej: 20.-ta obljetnica djelovanja nautičkog sajma u sklopu poslovnog sustava Ilirije d.d., kao njegova organizatora, od početka do danas.

ILIRIJA d.d. kao pionir nautike, što je postala izgradnjom prve namjenske nautičke luke u Biogradu na Moru – danas Hotelske nautičke luke Ilirija - Kornati, i nabavkom odnosno kupnjom prvih 40 charter plovila, te su ovi događaji ujedno označili početak razvoja nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu. Onda s pravom ILIRIJA d.d. zaslužuje biti i domaćin Dana hrvatske nautike čime Biograd na Moru zaista postaje njen prestižni centar.

Na Biograd Boat Show-u ove godine sudjeluje preko 300 izlagača sa preko 300 plovila,  bilježi rekordan interes  domaćih i međunarodnih izlagača a sav raspoloživ prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed je rasprodan.

Posebno ističemo 33 premijere luksuznih  plovila među kojima: Futura 40 Grand Horizon, jahte spremne za udoban, prostran luksuz, i jednu od najljepših primjeraka luksuznih jahti -  Frauscher 858 Fantom te hrvatsku premijeru Prestige 520S- jahte od 50 stopa dizajnirane kao koncept „vlasničkog stana“. Svakako ističemo i premijeru plovila Absolute 50 Fly i vrlo atraktivnu Absolute Navetu 58. Svjetsku premijeru iz svijeta motornih jahti, imat će hrvatski model Terra nauta 28. Ove godine Biograd Boat Show bilježi značajnu popraćenost međunarodnih medija, čak 12 inozemnih produkcija popratit će cijelokupan sajam, od čega 4 TV produkcije čije će snimke biti prikazane u preko 100 zemalja.

Ilirija posljednje dvije godine intezivno razvija platformu „Biograd B2B“ koja ima za cilj jačanja poslovnog karaktera sajma, jače interakcije poslovnih posjetitelja i izlagača, odnosno jačanja njegovih poslovnih aktivnosti i poslovnog umrežavanja kojima pri tome nije potreban izlagački prostor. Na ovogodišnjem sajmu kroz organizaciju poslovne platforme „B2B“, platforme za umrežavanje poslovnih subjekata iz nautičke industrije do otvorenja sajma registrirana su 364 poslovna profila.

Ove godine predstavlja se Nacionalno udruženje proizvođača brodova (NMMA) iz SAD-a koje osim proizvođača brodova zastupa i proizvođače opreme i brodskih motora, kao i sličnaudruženja iz Velike Britanije, Italije i Norveške, što će dodatno doprinjeti jačanju međunarodnog karaktera sajma koji će pored vodećih europskih predstavnika nautičke industrije od ove godine uključivati i izlagače iz Sjeverne Amerike.

Osim navedenog, u sklopu sajma i ,,Biograd B2B'' izlagačima je omogućeno da predlože svoja plovila za testiranje i osvajanje nagrade Best of Boats International. Nagrada Best of Boats je najveća godišnja nagrada fokusirana na motorna plovila u Europi, uzimajući u obzir broj medija koji sudjeluju i po broju testova na brodovima. Nagradu Best of Boats pokreće dokazani stručni žiri profesionalnih ispitivača brodova.

Također za vrijeme sajma u organizaciji nautičkog portala nauCAT bit će organizirana dodjela priznanja „Hrvatski brod godine 2018.“,  petak 19.10.2018. u večernjim satima.

Biograd Boat Show je zlatni član IFBSO međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije i kroz aktivno sudjelovanje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, poput Biograd B2B.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox