Pad tržišta poštanskih usluga

Na kraju četvrtog tromjesečja zabilježeno je povećanje ukupnog broja poštanskih usluga od osam posto. Istovremeno se broj usluga u odnosu na isto razdoblje u 2011. godini smanjio za približno četiri posto, izvjestio je HAKOM.

 

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj u četvrtom tromjesečju 2012. godine ostvareno je 88,3 milijuna poštanskih usluga što je za približno osam posto više u odnosu na prethodno tromjesečje, ali i za oko četiri posto manje u odnosu na isto razdoblje u 2011. godini.

Od ukupnog broja ostvarenih usluga približno 53% činile su univerzalne usluge, a ostatak ostale poštanske usluge. U odnosu na ukupan broj usluga na tržištu udjel univerzalnih usluga se u zadnjem tromjesečju smanjio za tri posto. U unutarnjem prometu ostvareno je 94% svih poštanskih usluga, a ostatak u međunarodnom te se omjer nije mijenjao u odnosu na prethodno razdoblje.

Na tržištu poštanskih usluga Hrvatska pošta je s 61,3 milijuna ostvarenih usluga imala udjel od 69,5% što je povećanje za približno tri posto u odnosu na prethodno tromjesečje. Tijekom četvrtog tromjesečja na tržištu se pojavio jedan novi davatelj poštanskih usluga pa ih je na kraju godine bilo ukupno 21. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox