Pokrenut portal trudnoca.hr – online zajednica roditelja i onih koji će to tek postati

Stranice novopokrenutog specijaliziranog internetskog portala trudnoca.hr su zamišljene u obliku središnjeg mjesta na kojem sadašnji i budući roditelji, ali i slučajni "prolaznici", mogu saznati sve što ih zanima o roditeljstvu i trudnoći kao prvom koraku u zasnivanju vlastite obitelji.

 

Čitateljima portala na raspolaganju su brojne usluge kao što su kalkulator plodnih dana, razvojne tablice djeteta te forum gdje s drugim posjetiteljima i korisnicima mogu razmjenjivati mišljenja, stajališta i iskustva o trudnoći i roditeljstvu. Portal je prije svega namijenjen budućim roditeljima i roditeljima djece predškolskog uzrasta, a donosi članke iz područja planiranja začeća, trudnoće, zdravlja i razvoja djeteta, odgoja te brojnih ostalih tema koje su zanimljive roditeljima.

Anketa koju je uredništvo portala provelo među posjetiteljima pokazuje kako 74% ispitanika smatra da poslodavci ne pokazuju dovoljno razumijevanja za zaposlenike s djecom, a gotovo jednako toliko (73%) ne vjeruje da zakonska regulativa u dovoljnoj mjeri štiti roditelje. Pri tome je više od polovice (54%) mišljenja da, uz kvalitetne društvene i poslovne uvjete, mogu pomiriti karijeru i roditeljstvo, odnosno pronaći ravnotežu između posla i obitelji. Zanimljivo je i to da 65% posjetitelja ističe kako će se u čuvanju djece oslanjati na prokušani i pouzdani "baka-servis". To dodatno potvrđuje i podatak da su prilično podijeljeni u mišljenju vjeruju li više državnim ili privatnim vrtićima, u kojima je njih 33% glasovalo u prilog privatnim, 36% u prilog državnim, dok se njih čak 31% nije moglo odlučiti ni za koju od navedene dvije opcije.

Krešimir Kraljević, direktor i suvlasnik portala izjavio je kako je ideja o pokretanju portala proizišla upravo iz njegovog osobnog roditeljskog iskustva. „Mene je vijest o tome da ću postati tata jako iznenadila. Nakon što sam se oporavio od početnog šoka i euforije, shvatio sam da zapravo ne znam što znači i kako biti roditelj te sam se počeo ozbiljno informirati o roditeljstvu. Pri tome sam uvidio da postojeći sadržaji na internetu, nažalost, nisu naročito kvalitetni i informativni, a posebno oni na hrvatskom jeziku", ističe Kraljević. (PS)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox