Predsjednik Republikanaca: Obama je naš kapetan Schettino

Predsjednik američke Republikanske stranke Reince Priebus izazvao je politički skandal u SAD-u uspoređujući Baracka Obamu s Francescom Schettinom, kapetanom talijanskog kruzera Coste Concordije koji se nasukao prije dva tjedna u Italiji.

Komentirajući živu raspravu između kandidata tijekom republikanskih predizbora za predsjedničke izbore u studenome, Priebus je za tv postaju CBS kazao da će se pozornost uskoro premjestiti na Baracka Obamu.

Za nekoliko mjeseci sve će ovo biti stara priča i govorit ćemo o našem vlastitom malom kapetanu Schettinu ili predsjedniku Obami koji napušta brod SAD-a i više ga zanima kampanja nego njegov predsjednički posao, ocijenio je predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora.

Zamoljen da razjasni što je htio reći, Priebus je nastavio: Nazvao sam ga kapetanom Schettinom, znate kapetana koji je pobjegao sa svojeg broda u Italiji. Kao naš predsjednik koji bježi od američkog naroda, ne radi svoj posao i trči po zemlji vodeći svoju kampanju.

Priebusovu usporedbu Demokratska stranka ocijenila je "sramotnom". Za Donnu Brazile, demokratsku dužnosnicu, komentari Reincea Pribeusa su "obmanjujući, sramotni i skandalozni". (Hina/jh)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox