Prosvjed radnica DTR-a zbog neisplate plaća, prijevoza i materijalnih prava

Domaća tvornica rublja bila je licencni partner vodećih brendova kao što su Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Paul & Shark, Rene Lazard. Od 22. ožujka je otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti.

 

Pedesetak radnica Domaće tvornice rublja (DTR) prosvjedovalo je jučer pred Upravom tražeći isplatu dviju zaostalih plaća i pet naknada za prijevoz. Radnice su u štrajku od 7. svibnja jer im nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak i naknade za prijevoz za zadnjih pet mjeseci, a poslodavac im je dužan i poprilične svote za neisplaćena materijalna prava.

Neka nam Uprava isplati dvije plaće i naknade za prijevoz pa ćemo se vratiti na posao. Posla ima i želimo raditi, ali nemamo više sredstava za život, krediti nam sjedaju, nemamo za režije, a neke od nas ni za hranu, pa su počele preskakati gablece, rekla je radnica Kata Šečić koja je novinarima pokazala odrezak svoje zadnje plaće koja iznosi 2.257 kuna.

Nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, jer tvrtka kasni s ispunjavanjem dospjelih obaveza i isplatom plaća. Većinski vlasnik DTR- a je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja raspolaže s 65,45%o dionica, a trenutno ima 103 zaposlenih, mahom tekstilnih radnica.

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/prosvjed-radnica-dtr-a-zbog-neisplate-p...

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox