Rejtinzi političara: Lesar popularniji od Milanovića, Čačić na začelju

Izašlo je novo istraživanje agencije Ipsos Puls, čiji se rezultati redovito objavljuju u Dnevniku Nove TV. Prema najnovijim podacima HNS ima najnižu potporu građana, a laburist Dragutin Lesar izgurao je Zorana Milanovića s vrha najpopularnijih političara u zemlji.

Najpopularniji političar i dalje je predsjednik Ivo Josipović, no njegov je rejting već drugi mjesec za redom ispod 80 posto. Drugo mjesto trenutno zauzima Dragutin Lesar sa 61 posto, dok je premijeru Milanoviću rejting u silaznoj putanji i trenutno on zauzima treće mjesto sa 60 posto podrške građana. Jadranka Kosor je pri samom dnu ljestvice sa 26 posto, ali može utjehu pronaći u činjenici da je na začelju Radimir Čačić, kojeg podržava tek 25 posto građana.

Nikad niži rejting HNS-a

SDP travanj završava s potporom od 30 posto. To je drugi mjesec za redom da potpora toj stranci pada. Još u veljači imali su 35 posto.

HDZ je pak i dalje ispod 20 posto, a travanj završavaju s 18, 5 posto, blagim, ali neznatnim oporavkom u odnosu na mjesec prije.

Laburisti su i dalje treća stranka sa 7, 7 posto i čini se da su preoteli tu poziciju HNS-u, a oni tonu sve niže i niže. Travanj su završili s 2,9 posto, što je najniži rejting te stranke posljednjih godina. (jh)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox