Rupa bez dna: Vlada HEP-u daje 400 mil. kn za saniranje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila kratkoročni kredit u iznosu od 400 milijuna kuna Hrvatskoj elektroprivredi, kako bi to poduzeće pokrilo poslovne gubitke.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je da je kredit nužan jer HEP ima problema s likvidnošću. HEP je dobavljačima dužan 366,4 milijuna kuna zbog čega krivi 17-mjesečnu sušu. Čačić je također rekao da je ovo zadnji kredit koji njegovo ministarstvo daje nekom javnom poduzeću za pokrivanje dugova te da će ubuduće odobravati samo kredite za investicijske projekte. Prvi potpredsjednik Vlade zatražio je od uprave HEP-a jasne planove za restrukturiranje do 1. srpnja, piše Večernji list.

Vlada je na sjednici donijela odluku o nagrađivanju službenika porezne uprave za iznadprosječne radne rezultate, a maksimalna nagrada može iznositi najviše tri osnovne plaće službenika porezne uprave.

Na današnjoj sjednici Vlade između ostalog odlučeno je o, dodjeli 50 milijuna kuna za ciljeve Programa konkurentnosti poljoprivrede, a riječ je o nepovratnim financijskim sredstvima za sufinanciranje projekata. (jk)

 

Izvor: www.vecernji.hr
Foto:  Goran Stanzl/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox