SDP BiH nada se utjecaju izbora u Hrvatskoj na BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) u utorak je pozdravilo izbornu pobjedu Kukuriku koalicije na hrvatskim parlamentarnim izborima, izrazivši pri tom uvjerenje kako će to pozitivno utjecati i na stanje u BiH ali i u susjednim zemljama.

 

Apsolutna pobjeda SDP-a dokaz je kako građani Hrvatske žele da ih predvodi koalicija ujedinjena na vrijednostima antifašizma, solidarnosti i odgovornosti za dobrobit svih građana Hrvatske kao i cijele regije - stoji u priopćenju dostavljenom medijima nakon sjednice stranačkog vrha SDP BiH održane u Sarajevu.

Navedeno je i kako su članovi predsjedništva SDP BiH ponovo raspravljali o krizi uspostave vlasti u toj zemlji koja traje još od listopada 2010. godine. Pojašnjeno je kako je stajalište SDP BiH da vlast treba biti formirana što prije, a da preduvjet za to ostaje "odustajanje HDZ BiH i HDZ 1990. od maksimalističkih zahtjeva".

Dva HDZ-a s jedne i SDP te Stranka demokratske akcije (SDA) s druge već mjesecima se ne mogu dogovoriti oko raspodjele mjesta u Vijeću ministara BiH namijenjenih Hrvatima kao i o imenovanju ključnih ljudi u sedamdesetak različitih državnih agencija. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox