SDP-u pada potpora

Iako je u posljednjih mjesec dana potpora građana SDP-u pala za 0,9 posto, ta stranka i dalje s 27,6 posto ima znatnu prednost pred HDZ-om, koji podupire 18,8 posto birača, pokazuje redovito mjesečno istraživanje Cro Demoskopa.Hrvatski laburisti s 8,2 posto potpore treća su stranka u zemlji. HNS se polako oporavlja od najlošijeg rezultata u ovom mandatu te s 3,9 posto drži četvrto mjesto, prenosi HRT
 

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji, a prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najomraženiji političar u zemlji.  Najvažnije teme kojima se javnost bavila u posljednjih mjesec su pregovori sa sindikatima i gospodarska kriza.
 

U ovomjesečnom istraživanju je utvrđivan i odnos prema nedavno usvojenom Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je izazvao žestoke reakcije i protivljenje kako dijela opozicijskih stranaka (najžešće u HDZ-u) tako i u vjerskim zajednicama (najviše u Katoličkoj crkvi). Usvojena stajališta Vlade u prihvaćenom Zakonu o MPO podupire 69,3% hrvatskih građana/ki, dok njih 20,5 posto podržava stajalište HDZ-a i HBK (uz 10,2% onih koji nemaju stajalište o temi). (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox