Šeks: Josipović nema pravo

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako predsjednik Josipović nema pravo jer zagovara tezu da SDP ima pravo širiti govor mržnje te da se treba štititi s imunitetom.

 

Šeks je to izjavio komentirajući izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ukidanje saborskog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću nije dobra odluka te će donijeti "priličan debalans u politički život".

Osvrćući se na Josipovićevu izjavu kako se u ukidanju Jovanovićeva imuniteta radi o "novumu koji je donesen u istom trenutku kada je i jednom drugom zastupniku (Petru Mlinariću) uspostavljen imunitet za slično ili istovrsno kazneno djelo", Šeks je podsjetio da je u slučaju HDZ-ova zastupnika Mlinarića za klevetu tužio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Ali ga je tužio za izgovorenu riječ u sabornici, ne izvan nje - kazao je Šeks.

Negirao je i da HDZ-u šteti sve što se danas događalo u Hrvatskom saboru. Stranka je svojim potezima ohrabrila demokraciju u Hrvatskoj te spriječila i zaustavila govor mržnje, rekao je Šeks. (Hina)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox