Senat srezao upisne kvote: Najveći gubitnici Pravo i Ekonomija

Senat Sveučilišta u Zagrebu odlučio je smanjiti broj upisnih kvota za predstojeću akademsku godinu, a najviše mjesta izgubili su Pravni i Ekonomski fakultet, piše net.hr

Na fakultete će se u akademskoj godini 2012./2013. moći upisati 12.500 studenata od čega je 10.565 upisnih mjesta biti predviđeno za redovite studente. Uzimajući u obzir prošlogodišnje kvote na Sveučilištu u Zagrebu i Društvenom veleučilištu, radi se o smanjenju od 903 upisna mjesta.

Najviše upisnih mjesta izgubio je Pravni fakultet, čak 332 od čega se 250 odnosi na programe bivšeg Društvenog veleučilišta. Ekonomskom fakultetu broj upisnih mjesta smanjen je za 260, a na Fakultetu organizacije i informatike ih je 90 manje, Učiteljskom fakultetu 60, Fakultetu političkih znanosti 40, Katoličko-bogoslovnom fakultetu 33 i Hrvatskim studijima 25. Za dva tjedna donijet će se i odluka o smanjenju upisnih kvota za Kineziološki fakultet. Smanjene upisne kvote su i kod Šumarskog fakulteta i to za 40 mjesta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta za 20, te Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta za 10 mjesta. Do povećanja od po 20 mjesta doći će kod Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Veterinarskog fakulteta.

Rješenje za studij psihologije i komunikologije

Ministarstvo i Senat riješili su i problem s izdavanjem dopusnice za izvođenje nastave na studiju psihologije i komunikologije na Hrvatskim studijima.

Ministar je odobrio zapošljavanje devet docenata. Četvero će raditi na Hrvatskim studijima, a petero i na Hrvatskim studijima i na Filozofskom fakultetu. Sad ćemo raspisati natječaj za te ljude. Time se ispunjavaju uvjeti za rad, pa će ministar potom izdati dopusnicu za rad. Tako će se studenti na taj studij moći normalno upisati. Slično smo riješili i problem komunikologije za koju zapošljavamo još dva kadra, kazao je Bjeliš dodajući kako će se ići prema ideji da se dva studija psihologije ujedine. (HT)

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox