Šibenski autoprijevoznik ATP od sutra ne vozi

Šibenska prijevoznička tvrtka ATP od sutra više neće voziti, jer Porezna uprava nije danas skinula blokadu s njezina računa 'tešku' 64 milijuna kuna, izvijestio je direktor te tvrtke Josip Burazer Pavešković.

Svi pokušaji lobiranja da se račun ATP-a odblokira te omogući neometano poslovanje te tvrtke nisu urodili plodom, te Upravi ne preostaje ništa drugo nego otkazati sve linije, kazao je Pavešković.

Obustava prometa dovest će u pitanje budućnost ATP-a i njezinih 190 zaposlenika. Tvrtka više ne može neometano poslovati, ne može kupovati gorivo, a rezervoari autobusa su gotovo prazni. Iz ATP-a su dopisom obavijestili sve kolodvore i prodajna mjesta u Hrvatskoj da od sutra pa do do daljnjeg autobusne linije tog šibenskog autoprijevoznika neće prometovati.

Još sutra će, doznaje se iz ATP-a, voziti samo linije koje su u povratku: Rijeka – Dubrovnik u 7 sati do Šibenika, Zagreb – Split u 11 sati do Splita, Dubrovnik – Rijeka u 6,30 sati do Šibenika te Dubrovnik – Šibenik u 13 sati do Šibenika.

Iz sindikalnih krugova doznajemo kako radnicima nitko nije rekao kakve su im mogućnosti sada na raspolaganju.

Ministarstvo financija najveći je vjerovnik ATP-a. Doznaje se da je postojala i inicijativa grada Šibenika, da se dug ATP-a pretvori u vlasničke udjele, koje bi Ministarstvo financija prebacilo na Grad, no do toga nije došlo. (Hina/jk)

 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox