Smijenjen Grgić: Dražen Ratković novi direktor HŽ Putničkog prijevoza

Dražen Ratković novi je direktor HŽ Putničkog prijevoza, nakon što je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić s te dužnosti razriješio Damira Grgića, priopćeno je iz HŽ Holdinga.

Odlukom ministra dr. sc. Siniše Hajdaša Dončića Uprava HŽ Holdinga u funkciji Skupštine društva HŽ Putnički prijevoz danas je s dužnosti razriješila dr. sc. Damira Grgića, Upravu-direktora HŽ Putničkog prijevoza, te za Upravu-direktora imenovala Dražena Ratkovića, dosadašnjeg člana Uprave HŽ Holdinga.

Dražen Ratković rođen je 1954. u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (1981.) Profesionalnu karijeru počeo je 1983. kao voditelj tehničke kulture u Narodnoj tehnici, a potom je karijeru nastavio na željeznici, u tadašnjem ŽTP-u Zagreb. Radio je na poslovima tehnologa, šefa transportno-komercijalnih poslova, šefa kolodvora, šefa Službe za propise i voditelja Grupe za vlakopratnju.

Godine 1996. imenovan je izvršnim direktorom Poslova organizacije prijevoza, a 1999. pomoćnikom direktora HŽ Carga. Od listopada 2000. do lipnja 2004. obnašao je funkciju člana Uprave Hrvatskih željeznica i direktora HŽ Infrastrukture. Nakon toga postao je savjetnik Uprave i koordinator HŽ-a u projektu Trade and Transport Integration za Luku Ploče i V.c koridor, a krajem veljače 2012. imenovan je članom Uprave HŽ Holdinga. (ps/jk)

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox