Solinjani će ribarske brodove graditi u Maroku?

''Solin brodogradnja'' uskoro bi se mogla naći pred velikom poslovnim izazovom, budući da je marokanska strana pokazala zanimanje za suradnju i moguće zajedničke projekte u gradnji brodova, što je potvrdio i vlasnik i direktor tvrtke, Mirko Rapić za portal slobodnadalamcija.hr.

 

Interes za suradnjom postoji s obe strane bilo da je riječ o gradnji novih ribarskih brodova ili o osnivanju zajedničkog poduzeća za gradnju brodova. Pregovori su još u tijeku, a kako sam Rapić navodi, očekuje se i posjet Marokanaca Hrvatskoj.

Mogućnost za suradnju otvorila se nakon potpisivanja sporazuma između Hrvatske i Kraljevne Maroko o suradnji u ribarstvu. Za projekt gradnje brodova konkretno je zainteresirana Ribarska komora iz Agadira, a o procjeni vrijednosti projekta za sada se ne govori.

Marokanska je vlada spremna uložiti 35 posto nepovratnih sredstava, 55 posto bi osigurala marokanska državna banka, dok bi sa 10 posto sudjelovali privatni partneri iz obiju zemalja. Zajedničko bi se brodogradilište gradilo u Agadiru, iako ni Hrvatska nije isključena. (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox