SSSH za hitno određivanje datuma izbora

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) podržava mirne prosvjede i poručuje Vladi da hitno odredi datum izbora, no neće se uključuti u organiziranje prosvjeda već svojim članovima ostavlja na volju da u njima sudjeluju kao građani, rečeno je na konferenciji za novinare SSSH-a.


Iako nećemo sudjelovati u organiziranju i poticanju prosvjeda, smatramo da ljudi prosvjeduju s punim pravom, a ja ću se kao građanin sutra priključiti prosvjednicima na Cvjetnom trgu u Zagrebu, izjavio je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.

Sastav prosvjednika koji su proteklih dana mirno demonstrirali ulicama Zagreba i drugih gradova pokazuje da se uglavnom radi o mladim ljudima koji pred sobom ne vide budućnost nego beznađe, i žao nam je da pojedini političari pokušavaju na njima prikupljati jeftine političke bodove, kazao je Novosel.

SSSH smatra da Vlada treba objaviti datum izbora kako bi se smirile tenzije, pa bi preostalo vrijeme mogla iskoristiti za popravak onoga što nije uspjela popraviti u prethodne tri i pol godine, rečeno je na konferenciji.

S tim u vezi podsjetili su na akciju SSSH-a protiv neisplate plaća i isplate plaća bez uplate poreza i doprinosa, koju je sindikat usmjerio prema državnim institucijama, poslodavcima i radničkim predstavnicima.

Prijavama radnika čiji poslodavci ne isplaćuju plaće SSSH je dobio podatke o još 26 takvih tvrtki, osim 73 tvrtke koje su otprije na popisu sindikata. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox