Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Koje su tajne uspjeha sportaša u svjetskim okvirama

Ravnatelj sam jednog našeg Državnog zavoda i upravljam timom od cca 500 ljudi. Već godinama se borimo sa komunikacijom među ljudima i što više pokušavamo rješavati probleme, oni postaju sve veći. Pretvorili smo se u instituciju koja proizvodi probleme i bavi se njima, umjesto da sve svoje resurse usmjerimo na nove ideje, rezultate i izlazak na "svjetsko tržište". Obzirom na vaše praktično iskustvo u radu sa vrhunskim timovima i sportašima, otkrijte nam tajne njehova uspjeha i kako ta "sportska" načela provodite u našim tvrtkama.
Pitanje je postavio čiatelj I.Č. iz Zagreba, a odgovara savjetnik Poslovnog savjetnika Vlatko Kalapoš.
Odgovor:

Formula uspjeha je vrlo jasna i vrlo jednostavna. Barem u sportu. Za razliku od sporta, gospodarstvo, ekonomija, politika, obrazovanje, znanost i mnoge druge grane postale su prekomplicirane i postale su svrha sami sebi. Unutar sustava šire se sustavi, raščlanjuju se, dijele i kao takvi otuđuju se od baze koja ih je stvorila (ili za koju rade). Kad slušate ekonomske stručnjake (i mnoge druge), često vam nije jasan način njihove komunikacije s "korisnicima usluga" i što je najvažnije glavne teme o kojima se govori su: problemi, kriza, gubitak, nedostatak, pad, stezanje, štednja, recesija, otpuštanje i dr. Čudno, ali za razliku od ovih termina "moderne ekonomije" svijet vrhunskog sporta (naglasak je na "vrhunskom sportu") ne poznaje te termine. Primanja soprtaša premašuju primanje managera, nagrade su enormo velike u usporedbi s primanjima radnika i djelatnika u gosporadskim djelatnostima, transferima igrača iz kluba u klub ponekad liče na zananstvenu fantastiku. Zašto? (S.P.)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox