Susret britanskih touroperatora s hrvatskim partnerima

Predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, hrvatskih hotelijera, agencija i Croatia Airlinesa na svjetskoj turističkoj burzi (WTM) u Londonu sastali su se danas s predstavnicima desetak britanskih touroperatora, iznoseni su rezultati ove sezone s britanskog tržišta te je izraženo zadovoljstvo međusobnom suradnjom uz uvjerenje da će se nastaviti i iduće godine.

 

Najavljujući britanskim partnerima mjere za iduću godinu, državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart kazao je da će se one za udruženo oglašavanje sa touroperatorima i avio kompanijama ponoviti i iduće godine. U sklopu mjera udruženog oglašavanja s britanskim touroperatorima i zračnim prijevoznicima od 2009. do 2011. potpisani su ugovori ukupne vrijednosti 60,7 milijuna kuna, dodao je Lenart.

Podsjetivši da je ove godine iz Velike Britanije u Hrvatsku turiste dovodilo deset aviokompanija na 70 letova tjedno te 163 touroperatora različitih veličina, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić naglasio je važnost zajedničkog ulaganja hrvatskih i stranih partnera u provođenje mjera udruženog oglašavanja.

To je i ove godine pridonijelo dobroj prodaji aranžmana za Hrvatsku u Velikoj Britaniji koja će do kraja godine, prema procjenama, uglavnom biti na lanjskoj razini ili i nešto bolja, pri čemu su najbolje išle destinacije zadarskog i dubrovačkog područja. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox