Tvrtke stvaratelji dodane vrijednosti

Hrvatski građani od ulaganja u dionice HT-a od 2008. do 2015.zaradili su 2,4 milijarde, a domaće tvrtke, pogotovo mirovinski fondovi, 3,6 milijardi kuna.

"Oko 8,2 posto stanovništva u jednom trenutku imalo je dionice HT-a" – kaže Maruška Vizek, v.d. ravnateljice Ekonomskog instituta, koji je proveo istraživanje Ekonomski atlas HT grupe. To je prva analiza utjecaja neke kompanije na hrvatsko gospodarstvo, a pokazuje da je HT najveći privatni investitor u RH, s 5,7 milijardi kuna investicija u pet godina te je s 12,9 milijardi najveći stvaratel dodatne vrijednosti. Podržava 27 tisuća radnih mjesta i pridonosi BDP-u Hrvatske s 3,1 posto.

Predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković kaže da je prosječna plaća u HT-u 8616 kuna i da je 54 posto veća od državnog prosjeka.

"HT želi biti lider u digitalizaciji društva i gospodarstva, ali na tom putu nailazi na investicijske prepreke", kaže Tomašković i navodi da država zbog prigovora EU na propise još nije povukla 200 milijuna eura iz fondova EU za gradnju broadbanda.

PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox