U Našicama 5. hrvatski dani biomase

Peti hrvatski dani biomase obilježavaju se danas u Našicama u sklopu jubilarnog festivala "Dani slavonske šume".

 

Goste iz Njemačke, Austrije i svih krajeva Hrvatske pozdravili su predsjednik Hrvatske udruge za biomasu Josip Dundović, predsjednik Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Roman Rauch te u ime pokrovitelja - Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Zlatko Benković. Nazočnima je dobrodošlicu izrazio i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Na stručnim predavanjima hrvatski predavači predstavit će biogoriva u Hrvatskoj, postrojenja za proizvodnju biogoriva u fazi planiranja i pogone u našoj zemlji, dok će gosti iz susjednih zemalja svoja iskustva predstaviti kroz prezentacije tvrtki te modele financiranja i poticanja.

Danas će se održati i 6. međunarodna varganijada koja će okupiti gljivare iz Kanade, Francuske, Njemačke, Austrije, Češke, Srbije, Bosne i Hrvatske te "Noć festivala" u sklopu koje će u središtu Našica nastupiti Goran Karan.

 

"Dani slavonske šume", koji traju u Našicama od jučer a završavaju u nedjelju, službeno će biti otvoreni sutra u 10 sati u Velikom našičkom parku gdje će se, uz mnoge popratne sadržaje, obilježiti i otvoreno prvenstvo "Hrvatskih šuma" za profesionalne sjekače u službenim disciplinama te nagradno natjecanje amatera.

Pokrovitelji ovogodišnjega jubilarnog festivala su Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja. Već tradicionalno organiziraju ga grad Našice, našička podružnica Uprave šuma "Hrvatskih šuma", ogranak Matice hrvatske Našice i gradska Turistička zajednica.
 

 

Izvor: Hina

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox